Nieuwbouw in Emmen

Bij NieuwWonen Drenthe vind je een gevarieerde keuze aan nieuwbouw in Emmen. Hiervoor werken we aan diverse projecten in de regio. Geef direct je woonwensen door, of schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte van alle nieuwbouwprojecten in Emmen.


Nieuwbouwprojecten in Emmen en regio

NieuwWonen Drenthe werkt aan verschillende nieuwbouwprojecten in de gemeente Emmen en regio. Al onze woningen verschillen in ontwerp, perceeloppervlakte én prijsklasse, waardoor je eenvoudig een geschikte nieuwbouwwoning vindt. Bekijk hierboven het complete aanbod aan nieuwbouw in Emmen! Wil jij niks missen over alle ontwikkelingen in de omgeving? Schrijf je dan vandaag nog in voor de nieuwsbrief! Dan ben jij voortaan als eerst op de hoogte van ons nieuwe aanbod en alle ontwikkelingen rondom de nieuwbouwprojecten.

Emmen is dé regio voor jong en oud. Natuur en avontuur komen hier samen. In Emmen en omgeving vind je niet alleen veel bos en veen, maar is het ook stedelijk en heeft het veel open landschappen. Hiermee is het één van de groenste gemeenten van Nederland. Het heeft verschillende bezienswaardigheden, waardoor je komt te wonen in een gebied vol kunst en cultuur.

Over Emmen

Emmen is van oorsprong een esdorp, wat inhoudt dat het aan de rand van de zandgronden in Nederland is gebouwd. De oudste vermelding van Emmen dateert uit de 12e eeuw. De aanwezigheid van Hunebedden toont aan dat er al ver voor de 12e eeuw mensen woonden in het gebied. De vondsten van o.a. raatakkers, grafheuvels en het Paar van Weerdinge bevestigen dit. De eerste kerk dateert uit de 8ste eeuw. De rijke historie is nog altijd terug te zien in de stad. Zo telt het onder andere meerdere hunebedden en kerken.

Wonen in Emmen

Emmen wordt gekenmerkt door een karakteristieke sfeer. Je vindt er verschillende voorzieningen, waardoor er altijd wel iets te beleven is. Enkele trekpleisters van Emmen zijn WILDLANDS Adventure Zoo en het natuurgebied Bargerveen. Dankzij deze voorzieningen heb je alles wat je mag verwachten van een stad binnen handbereik. Ga heerlijk shoppen in het grote overdekte winkelcentrum, een film kijken in de bioscoop, een voorstelling bekijken in het theater. Daarnaast heeft Emmen goede onderwijsinstellingen.

Verspreid over de stad vind je verschillende supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Zo vind je er de Jumbo, Spar PLUS, Albert Heijn, Lidl, Coop en Aldi. Daarnaast vind je er verschillende bakkers en slagerijen, waar je terecht kunt voor vers brood, gebak en vlees.

Groen

Drenthe kent veel verschillende natuurgebieden. Ook in en rondom Emmen is genoeg groen te vinden. De omgeving is heel veelzijdig. Bebouwing wordt afgewisseld met natuur. Naast bossen vind je er zandgebieden en de karakteristieke hunebedden. Vlakbij het centrum vind je de Emmerdennen. Dit is een natuurpark met speelbos. Onderdelen van dit park zijn onder meer zandvlakte ’t Haantjebak en een Hunebed.

Daarnaast vind je in de gemeente diverse bosgebieden. Met een oppervlakte van 450 hectare is het Valtherbos het grootste bos. Kenmerkend aan dit bos zijn de heidegebieden en speelweiden. Daarnaast vind je er een onderduikershol die wereld gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op het veengebied van Emmen vind je Het Oosterbos en ook het Noordbargerbos ligt vlakbij het centrum.

Sport en gezondheid

Blijf jij graag in beweging en doe je graag aan sport? Dan heb je genoeg om uit te kiezen in Emmen. Er wordt namelijk een waslijst aan sporten beoefend. Denk hierbij aan voetbal en basketbal, maar ook aan onder meer boogschieten, atletiek, hockey en paardensport. In totaal worden er meer dan 30 verschillende sporten beoefend. Liever naar de sportschool? Maak dan gebruik van een van de sportaccommodaties die de sta rijk is.

Daarnaast is ook de gezondheidszorg in Emmen en omgeving uitstekend geregeld. Zo telt Emmen diversen Huisartsenpraktijken en zijn er meerdere tandartsen. Voor medicijnen kun je bovendien terecht bij een van de vele apotheken die verspreid zijn over de stad. Daarnaast heeft Emmen haar eigen basisscholen, scholen voor special onderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs.

Feiten en cijfers

 • Inwoners: Emmen telt 56.545 inwoners (2019)
 • Oppervlakte: 346,2 km²
 • Gemeente: Emmen

  Nieuwbouw in Emmen

  Ben je op zoek naar een woning in Emmen? Bij NieuwWonen Drenthe vind je een gevarieerd aanbod aan nieuwbouwwoningen. Zit er op dit moment niets voor je tussen? Wanneer je je woonwensen invult, ontvang je als eerste alle ontwikkelingen over nieuwe projecten die aansluiten op jouw woonwensen. Uiteraard is het ook mogelijk om ons te volgen op Facebook en Instagram. Wie weet vind je via die weg wel het nieuwbouwhuis van je dromen in Emmen.
 • Lees verder...

  Provincie
  Provincie Drenthe

  Gemeente
  Gemeente Emmen

  ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

  Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Emmen